Flere metrobyggepladser må indstille natarbejdet

De støjgenerede naboer omkring Marmorkirken i København var de første, der af Natur- og Miljøklagenævnet fik medhold i deres klage over støjen fra metrobyggeriet, der ødelagde områdets beboeres nattesøvn.

Mandag eftermiddag udløb klagefristen til at indgive en klage over metrobyggeriets aften- og nattearbejde, og med de to nye klager på bordet fra henholdsvis Hovedbanegårdsområdet og Sønder Boulevard måtte det generende natlige metroarbejdet også stoppe her, indtil klagerne har været igennem Natur- og Miljøklagenævnet. Det kan ifølge dr.dk tage op til et halvt år.

De to nye områder slutter sig til et i forvejen stort hold af metrobyggepladser, hvor der er klaget over støjen, og hvor arbejdet om aftenen og natten derfor er indstillet. Administrerende direktør i Metroselskabet Henrik Plougmann Olsen peger på, at det indstillede byggearbejde kan komme til at koste Metroselskabet mellem en 1,2 og 1,5 milliarder kroner, hvis Natur- og Miljøklagenævnet ligesom ved Marmorkirken beslutter at give de øvrige nabolag medhold i klagen, forklarer han til dr.dk.

Aften- og natarbejdet på den nye Metro Cityring er indstillet efter klager på fem byggepladser: Marmorkirken, Gl. Strand, Øster Søgade, Hovedbanegården og Sønder Boulevard. Der bygges fortsat om natten ved Nørrebroparken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip