Flere motionsmaskiner og stisystemer på vej i naturen

»Kommunerne følger tidens trend, hvor danskernes idrætsliv i stigende grad foregår udendørs og individuelt. Samtidig er det et naturligt led i forebyggelsesindsatsen på sundhedsområdet, hvor kommunerne kan spille aktivt ind ved at skabe bedre fysiske rammer,« siger Jens Troelsen, lektor og forskningsleder for enheden Active Living på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, til Momentum og uddyber:

»Vi ved, at let tilgængelighed er meget vigtigt for at motionere. Det skal være nemt at komme af sted, for bare den mindste planlægning mindsker motivationen. Derfor er det godt, at kommunerne arbejder med tilgængeligheden.«

Han påpeger, at erfaringer viser, at danskerne i stigende grad bruger faciliteterne og er glade for dem. Friluftsrådet, som er paraplyorganisation for over 90 foreninger inden for natur, miljø eller friluftsliv, bekræfter udviklingen.

»Vi ser en positiv trend i kommunerne. Selvfølgelig er der nogle kommuner, der kunne gøre det lidt bedre, men generelt har de taget opgaven til sig. Og vi er især glade for, at så mange arbejder med deres stisystemer, fordi adgangen til naturen betyder rigtig meget,« siger afdelingsleder Anker Madsen fra Friluftsrådet til Momentum.

I undersøgelsen svarer mere end ni ud af ti kommuner, at man forventer at arbejde yderligere med at skabe faciliteter til aktiv brug af naturen fremover. Over halvdelen af kommunerne har allerede konkrete planer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip