Flere nye tilfælde af fugleinfluenza

Samtidig fastslog en af verdenssundhedsorganisationen WHOs topeksperter i influenza, at der stadig ikke er beviser på, at den pågældende virus »vedvarende« smitter fra menneske til menneske.

Ifølge AFP skyldes årsagen til den formulering, at der har været tilfælde, hvor flere medlemmer af den samme familie er blevet smittet. Samtidig har der også været rapporter fremme om, at op mod halvdelen af de smittede ikke har været i kontakt med fjerkræ.

Alligevel slog WHO-eksperten Keiji Fukuda mandag fast på et pressemøde i Shanghai, at »lige nu ser vi ingen beviser på en vedvarende smitte fra menneske til menneske.«

Shanghai har oplevet adskillige smittetilfælde og dødsfald, siden H7N9 blev opdaget i marts.

De kinesiske myndigheder har ifølge Reuters været opmærksomme på »familiesmitten«, men har indtil videre heller ikke ment, at der i bredere forstand er bevis på, at den nye fugleinfluenza kan overføres fra menneske til menneske.

Skulle det vise sig, at H7N9 kan smitte mellem mennesker, vil det tage mellem fire måneder og et halvt år at udvikle en vaccine. Det indledende arbejde er er i gang, oplyser en repræsentant for de kinesiske sundhedsmyndigheder, Feng Zijian, til AFP.

Dagens Gossip