Flere og flere danskere vil have 'jul på udenlandsk'

Tidligere så man, at danskere i stor stil ønskede at helligholde den hvide jul i hjemmevante rammer med kirke, andesteg og juletræ. Men i år tyder meget på, at rekordmange danskere lader hånt om traditionerne og drager mod udlandet for at få en jul, der er kulturelt anderledes og samtidig giver sol til de blege ansigter.

Børnefamilier og par fordeler sig 50/50 i bookingerne, og blandt par er det især ældre par, der vælger at rejse ud i julen. Bookingmønstret viser således, at salget af rejser i julen ligger 15 procent over sidste år.

Tre julebyer, der er et besøg værd

Det gælder både ferier med afrejse fra Billund og Kastrup. De Kanariske Øer storsælger, hvilket hænger sammen med, at de største rejseselskaber først åbner op for Rødehavskysten lige efter nytår, og at De Kanariske Øer generelt set oplever et enormt interesse-boom i disse år.

Herudover er Jordan populært og også oversøiske destinationer som Thailand og Den Dominikanske Republik.

- Det ser ud som om, flere og flere danskere siger ”Rend mig i traditionerne” og udskifter den danske jul med fremmede oplevelser. Udover et markant højere juleferiesalg i år mod sidste år, viser bookingmønstret, at børnefamilier i langt højere grad end tidligere drager af. Flere end normalt kontakter os også for at høre til, hvordan julen kan fejres på deres juleferierejse, og om middag på en god restaurant, juletræsfest på hotellet eller en stor kulturel oplevelse kan bookes hjemmefra, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo, i en pressemeddelelse.

Storbyerne frister før jul: London ligger øverst på listen

De Kanariske Øer er især efterspurgt over julen i år, da færre rejser til Egypten, og da De Kanariske Øer generelt set oplever større og større interesse – ikke bare hos skandinaver men hos europæere generelt set. Det betyder, at de mest populære hoteller hurtigere må melde alt udsolgt.

- Danskerne ved, at De Kanariske Øer er mere efterspurgt end nogensinde, og det gør, at både gengangere og nybookere booker rekordtidligt. Også Lanzarote og Fuerteventura, som er mindre kendte end Gran Canaria og Tenerife, nyder godt af den enorme interesse, siger Rikke Koks Andreassen.

Juleaften falder en tirsdag i år. Ved brug af ganske få feriedage kan danskerne få næsten to ½ uges juleferie. Mange rejser ud en uge over julen men får samtidig mange feriedage hjemme.

Top 4 over destinationer med flest danske julegæster (med afrejse fra Kastrup):

1. Gran Canaria

2. Tenerife

3. Fuerteventura

4. Lanzarote

Top 4 over destinationer med flest danske julegæster (med afrejse fra Billund):

1. Gran Canaria

2. Tenerife

3. Fuerteventura

4. Aqaba

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip