Flere rockere beder om hjælp til at forlade deres brødre

Et stigende antal rocker- og bandemedlemmer efterspørger politiets hjælp til at forlade deres ofte kriminelle fortid.

En rapport fra Rigspolitiet om rocker- og bandeområdet i 2014 viser i hvert fald, at antallet af personer, der sluttede sig til de såkaldte exitprogrammer, blev mere end fordoblet på et år.

- Der er en langt større interesse for exitprogrammerne, end vi oprindeligt havde forventet, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en udtalelse.

- Det er utroligt glædeligt, at vi har succes med vores strategi om at bekæmpe kriminaliteten i de her grupperinger med en kombination af efterforskning, synligt politiarbejde, forebyggelse og exitprogrammer, siger rigspolitichefen.

I begyndelsen af 2013 var der 15 personer, som var i eller havde gennemført et exit-forløb under rammemodellen "En vej ud".

I februar 2014 var antallet 35 personer, mens tallet et år senere var vokset til hele 74.

Med lovpakken "Fast greb om banderne" blev exitprogrammet styrket i 2014. Der blev blandt andet oprettet et nationalt exit-kontaktpunkt i Rigspolitiet i samarbejde med Kommunernes Landsforening og Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Rapporten viser desuden, at rocker- og bandeområdet sidste år ikke var præget af konflikter og voldelige sammenstød mellem grupperingerne i samme omfang som året før.

Ikke desto mindre har politiet fortsat indsatsen mod kriminalitet begået i rocker- og bandemiljøet som et væsentligt fokusområde.

- I de perioder, hvor der er et lavere konfliktniveau, så har vi mulighed for i højere grad at efterforske den kriminalitet, herunder især narkohandel, som vi erfaringsmæssigt ved foregår i de her miljøer, siger Jens Henrik Højbjerg.

I 2014 blev de 1520 personer fra rocker- og bandemiljøet, som politiet overvåger, idømt knap 400 års fængsel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip