Flere rockere beder om hjælp til at forlade deres brødre

Skrevet af admin

26/06/2015

Mest læste i dag

Et stigende antal rocker- og bandemedlemmer efterspørger politiets hjælp til at forlade deres ofte kriminelle fortid.

En rapport fra Rigspolitiet om rocker- og bandeområdet i 2014 viser i hvert fald, at antallet af personer, der sluttede sig til de såkaldte exitprogrammer, blev mere end fordoblet på et år.

- Der er en langt større interesse for exitprogrammerne, end vi oprindeligt havde forventet, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en udtalelse.

- Det er utroligt glædeligt, at vi har succes med vores strategi om at bekæmpe kriminaliteten i de her grupperinger med en kombination af efterforskning, synligt politiarbejde, forebyggelse og exitprogrammer, siger rigspolitichefen.

I begyndelsen af 2013 var der 15 personer, som var i eller havde gennemført et exit-forløb under rammemodellen "En vej ud".

I februar 2014 var antallet 35 personer, mens tallet et år senere var vokset til hele 74.

Med lovpakken "Fast greb om banderne" blev exitprogrammet styrket i 2014. Der blev blandt andet oprettet et nationalt exit-kontaktpunkt i Rigspolitiet i samarbejde med Kommunernes Landsforening og Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Rapporten viser desuden, at rocker- og bandeområdet sidste år ikke var præget af konflikter og voldelige sammenstød mellem grupperingerne i samme omfang som året før.

Ikke desto mindre har politiet fortsat indsatsen mod kriminalitet begået i rocker- og bandemiljøet som et væsentligt fokusområde.

- I de perioder, hvor der er et lavere konfliktniveau, så har vi mulighed for i højere grad at efterforske den kriminalitet, herunder især narkohandel, som vi erfaringsmæssigt ved foregår i de her miljøer, siger Jens Henrik Højbjerg.

I 2014 blev de 1520 personer fra rocker- og bandemiljøet, som politiet overvåger, idømt knap 400 års fængsel.

/ritzau/