Flere savnes efter dødbringende bygningskollaps i Indien

Redningsarbejdere fortsætter jagten på at finde overlevende, efter at en femetagers bygning lørdag faldt sammen i det sydlige Indien.

Etagebyggeriet var under konstruktion i byen Canacona i Goa-staten, da det kollapsede og dræbte mindst 14 bygningsarbejdere, skriver det indiske nyhedsbureau Ians. Det lokale politi sætter dødstallet til 11. Mindst 23 personer blev kvæstet i ulykken.

- Redningsoperationen forsætter hele søndagen. Hæren, politiet og brandfolk er involveret. Kraner og bulldozere bliver taget i brug for at fjerne murbrokkerne, siger den lokale politichef Harish Madkaikar.

Det er endnu uklart, hvor mange mennesker der er fanget mellem murbrokkerne. Nogle medier rapporterer om op til 100, mens myndighederne melder om mellem 20 og 60.

Politiet har sigtet bygmesteren, byggeentreprenøren og den lokale ingeniør efter dødsulykken.

- Bygningens design var fyldt med fejl, og søjlerne blev ikke bygget ordentligt. To tilstødende bygninger, der er under konstruktion, er blevet evakueret, siger Manohar Parrikar, leder af de lokale myndigheder i Goa.

I september døde mere end 60 mennesker, da en lejlighedsbygning kollapsede i Mumbai, og i foråret 2013 mistede 74 mennesker livet i samme by, da endnu et etagekompleks styrtede til jorden.

Ulykker som disse finder ofte sted i Indien og i nabolandet Bangladesh. Bygninger falder sammen på grund af dårligt materiale, mangel på bygningsregulativer eller i nogle tilfælde kraftig regn.

I april styrtede en bygning med tekstilfabrikker sammen i Bangladesh i den værste ulykke nogensinde for den globale tøjindustri.

1127 mennesker blev dræbt, da en nietagers bygning faldt sammen i udkanten af hovedstaden Dhaka.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip