Flere skoler har fået nok: Indfører forbud mod mobiltelefoner i skoletiden

I Sverige har flere af landets skoler fået nok af mobiltelefoner i skoletiden.

Lærerne på Bräckeskolan i Göteborg lagde for noget tid siden mærke til, at eleverne ikke brugte skolegården ifrikvartererne – derimod sad eleverne inde og var limet til deres telefoner.

Situationen var heller ikke bedre under selve undervisningen, hvor de lysende skærme endte med at stjæle opmærksomheden fra eleverne, der ikke hørte efter, hvad lærerne sagde oppe ved tavlen.

Fredrik Henriksson er skoleleder på göteborgske Trulsegårdsskolan, hvor man nu har valgt at forbyde mobilbrug i skoletiden.

- Man burde tro, at der var tale om en temmelig naturlig regel. Men vi taler om 'selfie-generationen', og jeg tror ikke, at der er mange skoler, der har et lignende forbud, siger Fredrik Henriksson.

Eleverne skal nu lægge deres smartphones i en kasse ved katedrene i klasselokalerne, og samtidig forbydes eleverne i at tage billeder og optage film i løbet af skoledagen. 

Læs også: Teenager fandt guldbarre til en værdi af 125.000 kr: Nu får hun lov at beholde den

- En elev filmede en lærer, der havde en - hvad skal vi kalde det – animeret situation foran klassen. Filmen blev lagt ud på en tilgængelig Snapchat-historie. Der er ikke tale om en forbrydelse, men vi kan ikke have et arbejdsmiljø, hverken for lærere eller elever, hvor alt kan sendes ud på en skærm, siger Fredrik Henriksson.

Ifølge Newsner har forbuddet ikke ført til protester hos eleverne, og der lader til at være bred enighed om, at undervisningsmiljøet allerede er blevet bedre.

- Det føles godt i klassen, hvor det går bedre med at følge med. Men det generelle fotoforbud har jeg det lidt sværere med, siger skoleeleven Alexander Blackås til GP. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip