Flere småfag lukkes ned på Københavns Universitet

Ni småfag på Humaniora på Københavns Universitet lukkes ned eller lægges sammen med andre fag som følge af statens besparelser i uddannelsernes økonomi. Fire af de lukningstruede fag bibeholdes.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

- Det er med stor beklagelse og af bitter nødvendighed, at vi lukker en række kultur- og sprogfag, siger rektor Ralf Hemmingsen.

- Det er udsigten til en mærkbar beskæring af statens tilskud til uddannelserne, der tipper læsset. Men uddannelserne er også påvirket af et stort frafald, hvor de studerende har svært ved at leve op til kravene i fremdriftsreformen, siger rektoren.

Finsk, Indologi, Tibetologi og Sydøstasiensstudier, der består af Thai og Indonesisk, nedlægges som fulde uddannelser.

Universitetet har besluttet at fastholde uddannelserne i Eskimologi, Indianske Sprog og Kulturer, Klassisk Græsk samt Moderne Indien & Sydasienstudier.

Økonomien er ikke bedre på flere af disse fag, men der er tale om, at universiteterne på fagene enten har en "særlig national forpligtelse eller unikt stærke faglige miljøer", og derfor overlever de.

Samtidig vil det blive forsøgt at lægge nogle af de resterende uddannelser sammen. Det gælder Hebraisk og Tyrkisk, der sammen med Arabisk og Persisk bliver til én ny bachelor- og kandidatuddannelse i Mellemøstenstudier.

Det samme gælder Indoeuropæisk, der føres sammen med Lingvistik til én ny, fælles bachelor- og kandidatuddannelse.

Fakultetet for Humaniora sigter mod, at Balkanstudier og Polsk sammen med Russisk bliver del af en ny og større uddannelse i Østeuropastudier.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip