Flere soldater såret i Helmand og lægehelikopter beskudt

Skrevet af admin

05/01/2016

Dagens topnyheder

Mindst en amerikansk soldat er dræbt og to andre såret i det sydlige Afghanistan tirsdag, siger kilder i det amerikanske forsvar til NBC News.

En soldat er dræbt nær byen Marjah, et par hundrede kilometer nord for grænsen til Pakistan, oplyser en talsmand for Natos mission i Afghanistan. Mindst to andre er såret.

- Vi er dybt bedrøvede over dette tab, siger brigadegeneral Wilson Allen Shoffner, som er talsmand for Nato-missionen i landet.

- Vore tanker går til familie og venner til de pågældende.

Også afghanske soldater er dræbt, siger talsmanden til det franske nyhedsbureau AFP.

En gruppe amerikanske soldater fra en specialstyrke, som var på antiterror-mission i provinsen Helmand, kom tirsdag under beskydning.

Efterfølgende måtte en lægehelikopter nødlande. Det står endnu ikke klart, hvad der præcis var årsag til, at helikopteren, som angiveligt skulle hente de sårede soldater, måtte nødlande.

NBC rapporterer fra Afghanistan, at helikopteren kom under mortérbeskydning. En Nato-talsmand siger, at helikopteren måtte nødlande med "mekaniske problemer".

Den internationale Isaf-mission i Afghanistan udløb med udgangen af 2014, men USA har fortsat en stor militærstyrke i landet.

Efter mange af koalitionens lande har forladt landet, heriblandt Danmark, har Taliban oplevet fremgang, og den ekstremistiske og islamistiske bevægelse havde sidste år blandt andet held til - dog kortvarigt - at erobre en provinshovedstad.

/ritzau/