Flere spærret inde: Brand i Norges længste tunnel

Alarmen gik 12.04, hvor politiet fik en melding om, at der var gået ild i en trailer fem kilometer inde i den næsten 12 kilometer lange Gudvangatunnel på E16 nordøst for Bergen.

Brandvæsenets alarmcentral oplyser til den norske TV-station NRK, at der befinder sig mindst 20 personer inde i tunnelen. Men en time efter alarmen gik, kæmper redningsmandskabet fortsat for at skabe sig et overblik over brandens omfang.

»Vi er i telefonkontakt med flere af dem og råder dem til at holde sig lavt under røgtæppet i tunnelen. Flere er på vej ud af tunnelen,« oplyser norsk politi til NRKs udsendte, der fortæller, at flere af de evakuerede kommer ud af tunnelen sorte og fulde af sod.

Røgdykkere forsøgte at gå ind i tunnelen omkring klokken 13.00, og det er lykkedes dem at få flere personer evakueret, fortæller politiet til den norske avis VG.

»En del personer er evakuerede, men der er fortsat en del folk inde i tunnelen,« siger politiadvokat Jørn Lasse Refsnes fra Sogn og Fjordane-politidistriktet til VG klokken 13.55.

Flere biler er stødt sammen på grund af den kraftige røg derinde, blandt andet skal en bil være kørt ind i fjeldsiden i tunnelen, men foreløbigt er der ingen meldinger om tilskadekomne.

Dagens Gossip