Flere topklubber ønsker ændret struktur i Superligaen

Alle klubber i Alka Superligaen og i 1. division var onsdag samlet for at diskutere en ny struktur i ligaen, som i øjeblikket består af 12 hold, som spiller 33 kampe i løbet af sæsonen. Sådan har det været siden 1995.

FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein vil gerne have ændret strukturen.

- Jeg synes ikke, at det er en mulighed at beholde den eksisterende model. Vi er alle sammen indstillet på, at der skal ske noget nyt. Jeg er sikker på, at vi kommer i mål med en ny løsning.

- Vi skal ikke længere have en model med 12 hold og tre indbyrdes opgør. Det skal vi have lavet om på. Vi skal prøve noget nyt i dansk fodbold, siger Steinlein til DR Sporten.

AaB-sportsdirektør Allan Gaarde hilser også en ny struktur velkommen.

- Klubberne er indstillet på, at der skal ske noget med Superligaen og 1. division. Jeg har en god fornemmelse af, at vi nok skal finde en løsning.

- På bundlinjen vil alle klubber det bedste for dansk fodbold, siger Allan Gaarde til DR Sporten.

Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen fortæller, at der har været 20 forskellige forslag på bordet fra de i alt 24 klubber, som var med til onsdagens møde i Odense.

- Vi har fået syn for, hvad man kan forvente sig af sportslige -, økonomiske -, tilskuermæssige - og tv-mæssige effekter af de forskellige forslag.

- Alle modellerne vi har diskuteret, har indeholdt mellem 10 og 16 hold. Den internationale kampkalender sætter et maksimum omkring 36 kampe.

- Af de 20 modeller, der har været oppe at vende, har der været flere med slutspil, siger Claus Thomsen til DR Sporten.

Han kræver, at klubberne bliver enige om en ny struktur senest i midten af juni, hvis en ny model skal træde i kraft fra sæsonen 2016/2017.

- Vi har sat os et mål om, at vi gerne vil have en beslutning om en eventuel revision af turneringsstrukturen på plads, så vi i næste sæson kan indstille os på, at den kommer og spille med den i sæsonen efter.

- Det kræver, at vi har truffet en beslutning i midten af juni, siger Claus Thomsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip