Flere tusinde har henvendt sig om Madeleine

En tysk tv-station har fået over 500 telefonopkald og e-mails, efter at den onsdag sendte et program om den britiske pige Madeleine McCanns forsvinden i Portugal.

Kort: Se hvad der skete da Maddie forsvandt

Pigens forældre fremsatte i programmet en følelsesladet appel om hjælp til at finde deres datter i ZDF-programmet "Aktenzeichen XY ... ungelöst", der minder om TV2's Station 2.

- Hav medfølelse og mod og fortæl os, hvad der er sket hende, hed det i appellen fra Kate McCann i programmet, som havde 7,26 millioner seere - det højeste antal i 15 år.

- Efter udsendelsen steg antallet af tip fra offentligheden til over 500, siger en talsmand for politiet. Han afviser at komme med bud på, hvor mange af informationerne, der kan have nytte for sagens opklaring.

Se tv-indslag her: Politiet har fået tip om fantomtegning i Maddie-sagen

En lignende udsendelse om Madeleine i Holland førte til omkring 350 telefonopkald og e-mails.

Kriminalinspektør Andy Redwood, der leder efterforskningen for Scotland Yard, har været i Tyskland og Holland for at deltage i de to programmer.

- Vi er meget tilfredse med, at så megen information er kommet ind. Materialet vil blive prioriteret og så fulgt op, siger han.

Senere på måneden vil en udsendelse om Madeleine blive sendt i Irland.

Læs også: "Nye" billeder af Maddies bortfører er fem år gamle

Det britiske politi er blev kimet ned siden mandag aften, hvor efterforskere i BBC-udsendelsen CrimeWatch appellerede til offentligheden om at hjælpe dem med at finde pigen, der forsvandt for syv år siden.

Londons politi har modtaget over 2400 e-mails og telefonopkald.

Allerede inden udsendelsen blev vist, havde Scotland Yard fået to brugbare tip i sagen om pigen, der forsvandt fra et portugisisk feriested i maj 2007 kort før sin fire års fødselsdag. Londons politi havde nemlig i forvejen offentliggjort to fantomtegninger af en formodet gerningsmand.

Kate McCann: Jeg havde dårlig samvittighed flere år efter Maddies forsvinden

De datagenererede fantomtegninger er baseret på beskrivelser fra to øjenvidner, der så en mystisk mand den aften, hvor den britiske pige forsvandt.

- Vi har vidner, som placerer ham i området omkring det tidspunkt, hvor Madeleine forsvandt, sagde Redwood mandag.

Manden beskrives som hvid, mellem 20 og 40 år, normal af bygning og højde. Han har kort brunt hår.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip