Flere uddanner sig foran skærmen

Et stigende antal studerende tager deres uddannelse hjemme på sofaen. Sådan lyder meldingerne ifølge Politiken torsdag efter en rundringning til landets professionshøjskoler, der blandt andet uddanner sygeplejersker, pædagoger og lærere.

Den såkaldte fjernundervisning, som primært foregår over computeren, gør det muligt at løse opgaver, overvære forelæsninger eller lave virtuelt gruppearbejde uden at dukke op på en uddannelsesinstitution.

På Professionshøjskolen UCC er antallet af studerende, der tager en netbaseret pædagoguddannelse, steget fra 19 i 2011 til 44 i 2013, skriver Politiken. Også på UC Sjællands professionshøjskoler stiger antallet. I 2004 blev 43 studerende optaget på sygeplejerskeuddannelsens fjernstudie. I år var tallet 85.

- Vi har fået nogle helt andre målgrupper, efter at vi er begyndt at tilbyde det her. Folk, der er udstationeret med ægtefælle, stewardesser og især ældre, som har en uddannelse og nu er i gang med en uddannelse nummer 2, siger uddannelsesdirektør Hanne Dorthe Fischer fra UC Sjælland til Politiken.

Også Københavns Universitet og DTU er i fuld gang med at udvide deres fjernundervisning. Begge universiteter har netop udbudt deres første kurser på det internationale onlineuniversitet Coursera, som tilbyder gratis undervisning fra førende universiteter over hele verden. Et tilbud, som mere end 4 millioner onlinestuderende over hele verden benytter sig af.

Undersøgelser fra blandt andet Stanford-universitetet viser, at der er stort frafald på onlineuddannelser; det er også tilfældet på kurset i København.

- Vi vidste, der ville være et meget stort frafald, for mange er bare inde og snuse lidt, tager de moduler, de finder interessante, og hopper så fra. Men vi synes sådan set ikke, det gør noget. Sådan er vilkårene med denne her form for uddannelse, siger Flemming Konradsen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip