Flere unge kvinder skal vaccineres mod livmoderhalskræft

Under halvdelen af de unge kvinder i Tønder kommune er i dag vaccineret mod livmoderhalskræft. Det er alt for få, mener kommunen. Tallet skal op på mindst 70 pct.
Derfor er Tønder Kommune gået aktivt ind i en kampagne, der skal få de unge kvinder i alderen 20-27 år til at lade sig vaccinere mod den livsfarlige sygdom.

- Med informationsmateriale, som bliver distribueret ad forskellige kanaler, prøver vi at gøre pigerne opmærksomme på, hvor vigtigt det er at blive vaccineret. Vi fortæller dem også, at de her i 2013 kan blive vaccineret gratis. Normalt koster det 3.000 kr., fortæller projektkoordinator Ann Møller Gram fra Tønder kommune.

Informationen til de unge piger og opfordringen om at blive vaccineret bliver sendt ud til en lang række steder, hvor pigerne kommer i hverdagen, bl.a. frisører, rideskoler, diskoteker .m.m.

- Vi håber, at alle vil tage godt mod materialet og være behjælpelig med at udbrede budskabet om, at vaccinen kan beskytte mod livmoderhalskræft, og at piger under 28 år gratis kan blive vaccineret hos egen læge, siger Ann Møller Gram.

Efter 2013 er det kun piger, der er født efter 1992, der kan blive gratis vaccineret.
 

Dagens Gossip