Flere unge vil uddannes til erhvervskarriere

Uddannelsesministeriets samlede opgørelse af søgningen til de videregående uddannelser i 2013 viser, at erhvervsakademierne har modtaget 16 procent flere førsteprioritetsansøgninger i forhold til 2012. Dermed har de den procentvis største stigning i ansøgertallet blandt de videregående uddannelsesinstitutioner.

13 procent flere har søgt en professionsbacheloruddannelse, mens fire procent flere vil have en bacheloruddannelse.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) glæder sig over, at flere vælger erhvervsrettede uddannelser.

»Uddannelse er et af svarene på, hvordan vi skaber vækst i Danmark. Det er vigtigt, at institutionerne i højere grad uddanner til nye private job. Derfor glæder det mig særligt, at flere unge vælger videregående uddannelser, der er rettet mod beskæftigelse i private virksomheder. Det er de job, der skal sætte gang i væksten igen,« siger han i en pressemeddelelse og uddyber:

»Jeg glæder jeg mig også over, at de unge ikke kun søger til storbyerne, men at flere målrettet går efter lokale uddannelsessteder. Det bidrager til udviklingen i lokalområderne og i Danmark generelt, at vi har stærke lokale og regionale uddannelser, der kan tiltrække unge uddannelsessøgende,« siger Morten Østergaard.

Væksten i ansøgertallet er slået igennem over hele Danmark - stærkest i Region Sjælland, som har fået 15 procent flere ansøgere. Region Nordjylland og Region Syddanmark følger efter og har hver fået 14 procent flere ansøgere.

Velfærdsuddannelserne er fortsat blandt de mest søgte uddannelser. Søgningen til uddannelserne til sygeplejerske, socialrådgiver og pædagog er steget med henholdsvis 23 procent, 21 procent og 11 procent.

I alt har 88.040 søgt en videregående uddannelse. Det er ni procent flere end i 2012, som også var rekordår.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip