Flere vil af med deres sommerhuse

Lige nu er der 63.272 boliger med et "Til-Salg"-skilt i vinduet eller på græsplænen. Og det er 450 flere end for et år siden, viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik.

Det er sælgerne af fritidshuse, der har fået lyst til at sætte til salg. For stigningen dækker over, at der er kommet 951 flere fritidshuse til salg og 501 færre parcel- og rækkehuse samt ejerlejligheder.

- Udbuddet af huse og lejligheder er nogenlunde det samme som for et år siden, og der er fortsat 14 procent færre huse og lejligheder til salg end for to år siden, da udbuddet var højest, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Boligøkonom hos Nykredit Joachim Borg Kristensen skriver i en kommentar til tallene, at husmarkedet i høj grad afhænger af udviklingen uden for de største byer, hvor aktiviteten flere steder ikke har vist fremgang.

- Udbuddet af parcel- og rækkehuse er steget med syv procent i 2013, og det er i dag cirka 2,5 gange så stort som i starten af 2006. Udbuddet af fritidshuse er steget, og der er i dag 2,7 gange så mange sælgere som for syv et halvt år siden, siger han.

Joachim Borg Kristensen peger på, at der er sket en stor tilgang af sælgere på boligmarkedet i 2013:

- Men vi forventer, at det samlede boligudbud i stedet vil falde svagt i de kommende måneder, lyder det fra boligøkonomen.

Nykredit mener, at det er udsigten til, at den begyndende vending på husmarkedet i første halvår vil bide sig fast i andet halvår. Og derfor forventer man en mindre fremgang i handelsaktiviteten. Men prisstigninger kan også få flere købere på markedet.

- Sidst på året forventer vi et mere markant fald i boligudbuddet, da boligejerne normalt er markant mindre tilbøjelige til at sætte deres bolig til salg i særligt november og december end i forårsmånederne, siger Nykredits boligøkonom.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip