Flertal af danskerne vil skære i brødløse uddannelser

Skrevet af admin

30/07/2015

Dagens topnyheder

Studier med høj arbejdsløshed skal optage færre studerende. Det mener et flertal af danskerne ifølge en befolkningsundersøgelse, som Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen.

Her er 54 procent helt eller delvist enige i, at optaget på uddannelser med høj ledighed sættes ned, og optaget på uddannelser med lav arbejdsløshed sættes op. Kun 20 procent er imod.

Formanden for Uddannelsesudvalget i Ingeniørforeningen, Carsten Eckhart, mener, at resultatet bør give stof til eftertanke på Christiansborg.

- På studieretninger som ingeniør er efterspørgslen fra erhvervslivet langt højere end på mange andre.

Foreningens nyeste prognose viser, at der i 2025 vil mangle 9300 ingeniører og 4200 naturvidenskabelige kandidater, fordi der bliver uddannet for få i forhold til arbejdsmarkedets behov.

- Hele samfundets udvikling har som omdrejningspunkt, hvordan teknologiske løsninger kan gøre vores hverdag smartere. Det skaber et stigende behov for flere ingeniører, siger han.

For Dansk Industri (DI) har det i årevis været en mærkesag, at uddannelsen af unge skal ske med henblik på, at flest mulige kommer i beskæftigelse.

Derfor er DI også glad for den tidligere regerings såkaldte dimensioneringsplan, der de næste år skal skære knap 3000 studiepladser væk på kandidatniveau for at tilpasse uddannelserne til erhvervslivets behov.

- Hatten af for, at nogen turde tage hul på det vigtige, men upopulære emne.

- Men vi så gerne en endnu mere fremtidsrettet model baseret på, hvad der bliver behov for, hvor den nuværende mere er baseret på den eksisterende arbejdsløshed, siger chefkonsulent Sarah Gade Hansen fra DI.

/ritzau/