Flertal afviser regeringsindgreb i lockout

Sådan lyder det fra et flertal af danskerne i en ny meningsmåling, som Rambøll Analyse/Danmark har lavet for Jyllands-Posten, efter lockouten er trådt i kraft.

Seks ud ti svarer, at regeringen skal holde sig fra et indgreb, mens lidt under hver tredje, 28 procent, mener, at det er på tide, politikerne griber ind.

Professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen mener, at det blot er et spørgsmål om tid, før flere vil efterspørge et regeringsindgreb i konflikten.

»Folk er ikke desperate endnu, og derfor ønsker de, at kon?ikten skal have lov til at køre. Min vurdering er, at svarene vil være markant anderledes, hvis man stiller det samme spørgsmål om en uge eller to, når bøvlet er blevet større,« siger han til Jyllands-Posten.

Det er især blandt de røde vælgere, der er modstand mod at lade regeringen gribe ind. Blandt vælgere, der ville stemme på et regeringsparti eller Enhedslisten, svarer 73 procent, at regeringen bør undlade et indgreb.

Meningsmålingen, der er foretaget blandt 974 personer over 17 år, viser også, at danskerne primært mener, at det er KLs skyld, at konflikten ikke er blevet løst. 44 procent af de adspurgte peger på, at KL bærer skylden, mens 31 procent mener, det er lærernes ansvar.

Dagens Gossip