Flertal får penge tilbage fra skattefar

I fredags blev spændingen udløst. Får du penge af skattefar, eller vil han hive yderligere midler ud af dine lommer?

Skat er klar med danskernes årsopgørelse for 2012, og to tredjedele af danskerne kan se frem til en god nyhed. De får nemlig penge tilbage.

- En tredjedel får en melding om restskat, og skal altså betale lidt tilbage, mens to tredjedele har overskydende skat. Det peger derfor i retning af, at folk har en tendens til at udfylde deres forskudsopgørelse, så det genererer en overskydende skat, siger Klaus Østergård Jensen, kontorchef i Skat, til Newspaq.

Tilføj Dagens.dk som din ven på Facebook - klik her og vær med nu

Han fortæller, at skattesystemet derudover - på grund af lovkrav - er indrettet til at lave overskydende skat, fordi trækprocenten altid rundes op, så borgerne har noget til gode.

Nogen har måske bevidst sat forskudsopgørelsen lidt højere, men det er en rigtig dårlig idé.

- Man får en halv procent i rente - skattefrit - ved at lade pengene stå i staten. Men det gælder kun fra 1. januar i år, så man får ikke noget ud af sidste år. Derfor vil de flest kun få små beløb i rente - faktisk kun omkring 50 kroner, siger Brian Thuesen, der er analytiker i Arbejdernes Landsbank.

Folk rådes til at udfylde forskudsopgørelsen så præcist som muligt, og i stedet sætte et mindre opsparingsbeløb til side hver måned, som man så kan betale sin eventuelle restskat - alternativt forsøde tilværelsen i foråret.

Overskydende skat under 100 kroner bliver ikke udbetalt, men bliver fratrukket næste års skat, ligesom restskat, der ikke overstiger 18.000 kroner, også bliver indregnet i det kommende skatteår.

Har man en restskat over 18.000 kroner, kan man enten betale det hele af en gang, ellers bliver beløbet opkrævet af tre omgange.

 

Dagens Gossip