Flertal for at finde flere penge til skandaleramte Skat

Skrevet af admin

13/06/2016

Dagens topnyheder

Den seneste tid har Skat haft problemer med at kradse penge ind hos skatteyderne, og derfor kan den offentlige institution nu se frem til en saltvandsindsprøjtning fra politikerne på Christiansborg.

Med Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er der flertal for at tilføre nødhjælp for milliarder, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) har bebudet.

- Vi vil gå positivt ind i de forhandlinger, der kommer. Det er åbenlyst, at der er massive problemer i Skat, og der kommer man ikke uden om at kigge på ressourcedelen også, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

- Men vi er også nødt til at vente på en mere udførlig plan for, hvad der egentlig er brug for af ressourcer. Det er ikke os som skatteordførere, der sidder med fingrene i maskinrummet og kan se, hvad der er brug for, siger han.

Skat har været ramt af flere problemer. Gælden fra skatteyderne har passeret 85 milliarder kroner grundet det kollapsede digitale gældsinddrivelsessystem EFI.

Desuden er der de fejlbehæftede ejendomsvurderinger, som løber op i omkring fem milliarder kroner samt sagen om udbytteskat, hvor mindst 9,1 milliarder kroner er udbetalt til udenlandske svindlere.

Derfor vil skatteministeren tilføje flere midler, uden at han dog vil komme ind på hvor mange.

Udmeldingen kommer, efter at det er kommet frem, at skatteskyldnere ikke længere kan få faste afdragsordninger med Skat, fordi det digitale inddrivelsessystem er droppet. I stedet bliver skyldnere opkrævet strafrenter.

Ud over at Skat skal have styr på ejendomsvurderingerne og inddrivelsen af den voksende gæld til de offentlige kasser, vil ministeren give den basale skattekontrol flere midler og øget mandskab.

Og det er netop, hvad vikarierende skatteordfører Jeppe Bruus (S) efterspørger.

- Det er godt, og det er på tide. Vi har opfordret regeringen til det længe. Jeg er spændt på at se det reelle indhold, for der ligger en række hovedopgaver, som skal løses. Derfor er vi optaget af, om dette betyder flere penge til flere hænder, siger Jeppe Bruus.

Siden 2005 er medarbejderstaben hos Skat blevet beskåret fra 9500 mand til omkring 6000 i dag. Ifølge Politikens beregninger er der behov for langt over fire milliarder kroner og dertil kommer udgifter til et nyt inddrivelsessystem.

/ritzau/