Flertal glade for den økonomiske kurs

Regeringen har i sine første to leveår fået hård kritik for at bryde valgløfter og i stedet føre en stram økonomisk politik og gennemføre reformer.

Men et flertal af danskerne bifalder i dag regeringens økonomiske kurs. Det viser en ny rundspørge foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

51 procent af danskerne svarer ja til, at den stramme økonomiske kurs har været rigtig for Danmark, mens 36 procent svarer nej. De sidste 13 procent har ikke taget stilling.

- Det er et rygstød til den kurs, vi har lagt for Danmark. Jeg tror, det skyldes, at danskerne er helt klar over omfanget af den krise, som nationen og hele Europa har været i og til dels stadig befinder sig i, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

Tirsdag præsenterer regeringen sit forslag til næste års finanslov. Regeringens støtteparti, Enhedslisten, har på forhånd forlangt en mere offensiv og ekspansiv finanspolitik med et øget offentligt forbrug, men Magnus Heunicke slår fast, at regeringen ikke vil ændre kurs.

- Det bliver præcis samme kurs (som de seneste to år, red.). Vi investerer alt det, vi kan, inden for de rammer, som der er. Vi vil aldrig sprænge de rammer og kaste Danmark ud i ny usikkerhed.

Selvom et flertal af danskerne blåstempler regeringens økonomiske politik, så må statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) alligevel se sig overhalet af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, når danskerne skal vurdere, hvem der er bedst til at styre Danmark gennem en økonomisk krise.

Fem ud af 10 danskere mener, at Løkke er bedst til at styre Danmark gennem en krise, mens tre ud af 10 peger på Thorning. To ud af ti svarer 'ved ikke'.

Voxmeters rundspørge baserer sig på telefoninterview med 1000 repræsentativt udvalgte personer over 18 år i perioden 17. til 24. august.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip