Flertal klar til at sende folk på tålt ophold til Ikast

Skrevet af admin

07/06/2016

Dagens topnyheder

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ser ud til at få en rolig dag på kontoret. Allerede før det første møde om strammere vilkår for personer på tålt ophold kunne Inger Støjberg tirsdag konstatere, at hun har et flertal på plads.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fastslår nemlig, at de støtter ministerens udspil om at gøre tålt ophold mere utåleligt.

Men de to partier ser gerne, at stramningerne bliver skruet en ekstra tak.

De vil undersøge mulighederne for at sende endnu flere af de personer, som er på tålt ophold i Danmark, tilbage til hjemlandet.

- Vi vil gerne stramme op på procedurerne, så man hyppigere vurderer, om det er muligt at sende folk hjem. Vil vil også gerne se på, om man kan finde sikre områder i deres hjemlande og så gøre brug af dem, siger Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokraterne.

Dansk Folkeparti er enig.

- Der er gode ting på bordet, men vi ser gerne, at flere bliver udvist, siger udlændingeordfører for DF Martin Henriksen.

Spørgsmål: Men man kan jo ikke sende dem til deres oprindelsesland, for så ville de allerede være blevet sendt tilbage på nuværende tidspunkt, er det ikke korrekt?

- De vurderinger ændrer sig jo hele tiden. Der er nogen, hvor man på et tidspunkt siger, at de ikke kan sendes tilbage, og så finder man ud af, at det kunne de godt alligevel, siger Martin Henriksen.

Derudover ønsker han at gøre brug af såkaldte diplomatiske forsikringsordninger og ulandsbistanden.

- Vi kan sige til landene, at de får mindre ulandsbistand, hvis de ikke ønsker at tage imod dem, foreslår han.

Som stramningerne ser ud nu, indebærer det, at alle 69 personer på tålt ophold skal flyttes til Kærshovedgård i en midtjysk skov ved Ikast, hvor de får uhyre svært ved at fortsætte deres dagligdag. Derudover skærpes straffene for at overtræde opholds- og meldepligt.

- Vi skal ikke finde os i, at folk, der har begået alvorlig kriminalitet, flintrer rundt i det danske samfund, så nu bliver de sendt over på Kærshovedgård, og så får de en melde-, opholds- og underretningspligt, hvis det står til mig, siger integrationsminister Inger Støjberg (V).

/ritzau/