Flertal samler sig om forbud mod hadprædikanter

Et forbud mod indrejse for radikale prædikanter kan blive en del af den kommende aftale om de resterende af regeringens udlændingestramninger.

Det står klart, efter at regeringen, de borgerlige partier og Socialdemokraterne lørdag genoptog forhandlingerne om den resterende del af regeringens 34 udlændingestramninger.

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative har alle udtrykt ønske om at stoppe radikale imamer, der ønsker at komme til Danmark.

Og lørdag valgte Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, at bringe forslaget ind på forhandlingsbordet i Finansministeriet.

- Vi skal forhindre de såkaldte hadprædikanter i at komme og sprede deres gift i det danske samfund, siger Martin Henriksen.

Han mener ikke, at der i dag er tilstrækkelig mulighed for at bremse radikale imamer i at rejse ind i Danmark og påvirke unge.

- Vi kan i hvert fald konstatere, at der rigtig mange, der kommer ind i Danmark. Bilal Philips er et eksempel, siger Martin Henriksen med henvisning til den stærkt anti-vestlige islamiske prædikant Bilal Philips, som blandt andet har besøgt Islamisk Trossamfunds ungdomsafdeling i København.

Bilal Philips har blandt andet talt for, at sex udenfor ægteskabet skal straffes med 200 piskeslag, at der skal være dødsstraf for homoseksuelle, og at selvmordsbombning er en legitim kampform.

Islamisk Trossamfund har også haft besøg af en anden kontroversiel islamiske prædikant Haitam al-Haddad, som er kendt for at beskrive homoseksualitet som en forbrydelse og for at forsvare hustruvold.

- De kommer og spreder deres forkvaklede tanker, om hvordan samfundet skal indrettes, og deres syn på folk, der har en anden seksuel observans. De skal nægtes at få et visum til at rejse ind i Danmark, siger Martin Henriksen.

Han mener, at myndighederne i forbindelse med visumansøgninger skal afvise at give visum til personer, som eksempelvis har tilknytning til terrorbevægelser, støtter sharia-lovgivning eller ytrer sig stærkt negativt over for demokratiet.

De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, har længe talt for et forbud, og i Folketingets spørgetime tirsdag gav statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og S-formand Mette Frederiksen håndslag på, at man vil sætte hårdere ind mod radikale prædikanter.

På vej ind til forhandlingerne siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om forslaget:

- Jeg er fuldstændig enig i sigtet om, at vi ikke ønsker hadprædikanter i Danmark. Men lad os nu prøve at se, hvad forslaget indebærer, siger Inger Støjberg.

Spørgsmål: Ser du nogle juridiske forhindringer for et indrejseforbud? Man skal jo vurdere deres udsagn for at kunne give et forbud. Kan man det?

- Det er noget af det, som er meget svært, men jeg er fuldstændig enig med Dansk Folkeparti i, at vi selvfølgelig skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at have den slags mennesker rejsende rundt i Danmark, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Dagens Gossip