Flertal vil redde autoværksted fra kæmpeskat

Skrevet af admin

25/10/2015

Mest læste i dag

Man skal ikke betale skat en af værdi, man ikke har. Derfor skal ejeren af et mindre autoværksted på Nørrebro i København ikke betale 2,4 millioner kroner i ejendomsskat af en grund, som han om fire et halvt år skal aflevere tilbage til kommunen for 50.730 kroner, og andre borgere skal ikke kunne ende i samme situation.

Sådan er holdningen hos et flertal i Folketinget. Det viste sig, da Folketinget behandlede et forslag om, at ejere af grunde, der er styrtet i havet, skal kunne fritages for at betale grundskyld, fordi deres ejendom er forsvundet.

Det skriver Politiken søndag.

På samme måde skal grundejere, der har pligt til at levere deres ejendom tilbage til kommunen for et beskedent beløb, kun betale skat af dette beløb, mener den konservative skatteordfører Brian Mikkelsen, der fik bred opbakning til forslaget.

- Det virker jo helt komisk, at man har et system, hvor man skal betale en astronomisk sum i grundskyld, når man skal aflevere sin ejendom tilbage for 50.000 kroner, sagde han.

Ændringsforslaget skal fastslå, at en ejendom med hjemfaldspligt skal vurderes og beskattes efter det, den er værd. Det får umiddelbart støtte fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Enhedslisten, SF, Alternativet og De Radikale.

Værkstedet Auto Mathies fik i sidste måned besked om, at Skat havde forhøjet værdien af værkstedets grund i Rådmandsgade i København fra 5,6 millioner til 13,4 millioner kroner, fordi Københavns Kommune havde vedtaget en ny lokalplan for området.

Den nye vurdering udløser en årlig regning i ejendomsskat på 477.662 kroner. Værkstedets ejer, Leif Mathiesen, fik sin revisor til at protestere mod den nye vurdering, fordi der er hjemfaldspligt på grunden, så han i april 2020 skal levere den tilbage til kommunen for 50.730 kr.

Han fik dog ikke med medhold hos Skat.

/ritzau/