Flertal vil skrue op for millionerne til billige boliger

Det foreslår et flertal bestående af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten i København.

Trekløveret møder derfor op til forhandlingerne om budgettet for 2014 med et forslag om, at der afsættes 200 millioner kroner i tilskud til byggeri af almene familieboliger og ungdomsboliger.

»I London og Paris er det nærmest umuligt for almindelige lønmodtagere at bo i byen. Sådan skal det ikke være i København. Derfor er det vigtigt, at vi får bygget boliger, som er til at betale for butiksassistenter og buschauffører. Vi skal have en by, hvor der er plads til alle uanset indkomst,« siger overborgmester Frank Jensen (S) i en skriftlig besked.

Ifølge teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF), »må København ikke blive opdelt i et A- og B-hold.

Vi skal have flere ressourcestærke københavnere til at flytte ind i de udsatte byområder. Men vi skal også sikre almene boliger i de nye bydele ved havnen, så de nye bydele ikke udvikler sig til rigmandsghettoer,« siger teknik- og miljøborgmesteren.

I de fede år før finanskrisen gik byggeriet af almene boliger nærmest i stå i København. Grund- og byggepriserne var ganske enkelt for høje.

Men i de seneste års budgetter har Borgerrepræsentationen igen sat ind for at få bygget flere billige boliger. I 2011 satte kommunen 30 millioner kroner af til at støtte opførelse af almene boliger. I 2012 blev beløbet fordoblet til 65 millioner kroner, og i 2013 blev bevillingerne fordoblet til 130 millioner kroner. Nu vil et flertal i Borgerrepræsentationen så hæve beløbet til 200 millioner kroner i 2014.

Københavns Kommune forventes at vokse med 100.000 indbyggere frem mod 2025. Det kræver en ekstra indsats for at skabe plads til både unge, ældre, singler og familier uanset pengepung.

Frank Jensens (S) mål er at få opført 9.000 almene boliger frem mod 2025.

Ifølge overborgmesteren er timingen af byggeriet helt rigtig. Dels fordi byggeri af almene boliger skaber mange job. Og dels fordi man nu får mere for pengene, så huslejen for beboerne ender på et mere rimeligt niveau.

Dagens Gossip