Flest søger væk fra Syddansk Universitet

Han tror, at en del af forklaringen er SDUs beliggenhed, som blandt andet tiltrækker mange københavnere.

»Vi ligger forholdsvist tæt på hovedstaden. Det samme gør RUC. Af samme grund har vi også en del unge fra København på vores bacheloruddannelser, og de søger måske tilbage, når de har fået en bachelor. Samtidig vil mange gerne være der, hvor der er flest job, når de kommer tættere på endt uddannelse, og det har vi desværre en udfordring med at kunne tilbyde i vores område,« siger rektoren.

I 2012 søgte helt præcist 21 procent af bachelorerne fra SDU optagelse på andre universiteter, mens tallet for RUCs bachelorer lå på 18 procent. I den anden ende af skalaen lå Danmarks Tekniske Universitet (DTU) med én procent og Handelshøjskolen i København (CBS) med to procent.

I alt fortsatte mere end ni ud af ti af de færdiguddannede bachelorer fra DTU på samme universitet for at få en kandidatuddannelse. Tallet for SDU lå på 61 procent.

Ifølge statistikken finder man desuden de hurtigste studerende på Aalborg Universitet, hvor 57 procent af bachelorerne fra 2010 havde nået at fuldføre en kandidatuddannelse inden oktober 2012. De langsomste finder man til gengæld på RUC og på CBS, oplyser Danmarks Statistik.

Dagens Gossip