Flextrafik sparer Region Syddanmark for over 35 millioner kroner

På bare otte måneder har Sydtrafik været med til at spare Region Syddanmark for en udgift på 35,2 millioner kroner. De mange penge er hentet på befordringen af patienter - det der hedder Flextrafik.

Cirka en tredjedel af besparelsen skyldes, at regionen har strammet betingelserne for at få transport. Der er simpelthen ikke blevet kørt med så mange patienter og ledsagere som før. Men resten af besparelsen, svarende til 21,5 millioner kroner, skyldes det system, som patientbefordringen er blevet en del af.

Systemet, Flextrafik, opererer med en del forskellige kørselsordninger: Patientbefordring. Handicapkørsel for passagerer, der ikke kan bruge almindelig kollektiv trafik. Flextur der supplerer eller erstatter almindelig buskørsel og endelig den kørsel kommunen stiller til rådighed for borgere med særlige behov.

Alt i alt styrer og koordinerer Flextrafik årligt 450.000 til 500.000 ture om året i Sydtrafiks område.

Men feltet er langt større end det, for turene i Sydtrafiks område koordineres med tilsvarende kørsel på Fyn og i Region Midt. Det sker i et fælles driftssamarbejde med trafikselskaberne der. Det hele er samlet under hatten Flextrafik, og herfra bliver kørslen også sendt i fælles udbud.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip