Flimmer i tv-produktion koster dyrt hos Bang & Olufsen

Bang & Olufsens 55 tommer tv sælger godt - men der er knas med produktionen.

Og det får B&O til at nedjustere forventningerne til regnskabet for 2014/15. Selskabet venter nu et underskud på driften i stedet for det ellers ventede overskud

Administrerende direktør i Bang & Olufsen Tue Mantoni siger til Ritzau Finans, at produktionsproblemerne har ramt selskabet hårdere end forventet.

- Det er klart, at det er frustrerende, for vi har nok de bedste produkter, vi har haft i lang tid, og der er nogle ting, der er begyndt at gå i den rigtige retning, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

Problemerne betyder, at et par andre nye tv-produkter på henholdsvis 75 og 85 tommer er blevet et par måneder forsinket. Og det rammer i sidste ende også indtjeningen, da man ikke kan få apparaterne ud i butikkerne, siger Tue Mantoni.

Han fortæller, at produktionsproblemerne nu er løst, men at der fortsat er negative domino-effekter.

- Det man normalt gør, når man lancerer et nyt produkt er, at man efter lanceringen begynder at optimere på profitabiliteten, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

- Det sker ved, at man optimerer på processer og på komponenter og prisen på produktet, og det arbejde er vi først lige gået i gang med, hvilket er to til tre måneder senere, end vi planlagde, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip