Flodbølger ødelægger diger og truer tre byer

Store flodbølger fra orkanen Sandy er brudt igennem diger i den nordlige del af staten New Jersey, og vandmasserne truer mindst tre byer, hvor vandstanden pludselig er steget med knap to meter.

Det siger den lokale politichef i byen Little Ferry, Ralph Verdi.

- Politiet er i gang med at evaluere beboere fra bygninger, hvor vandet står helt op i anden sals højde.

- Det har været en meget vanskelig nat. Der er ingen el. Men vi gør, hvad vi kan for at hjælpe, siger politichefen.

Det er diger i den lille kystby Moonachia tæt ved Little Ferry, der er bukket under for vandmasserne. Adskillige bygninger i området står helt under vand.

Det var kort før middag dansk tid ikke muligt at få kontakt med det lokale redningsmandskab, der er i gang med at forsøge at udbedre skaderne.

Sandy ramte land ved midnatstid natten til tirsdag ikke langt fra det sted, hvor digerne nu er budt sammen. Med Sandy kom kraftige vindstød og store vandmasser ude fra Atlanterhavet, og store områder langt USA's østkyst er ramt af oversvømmelser.

USA's præsident, Barack Obama, har erklæret Sandy for en "national katastrofe" i staterne New York og New Jersey.

Det indebærer, at han åbner for føderale pengekasser, så mennesker, der har mistet deres hjem eller firma, kan få hjælp i form af lån og bevillinger fra staten til midlertidig bolig og til at genopbygge deres virksomhed.

Hidtil er mindst 15 mennesker omkommet i USA under Sandys hærgen. Desuden er en omkommet i den canadiske storby Toronto.

Kilde. AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip