Floder flyder over: Fire dræbt

Fire personer er blevet dræbt, og mindst otte andre er savnet efter et voldsomt skybrud, der har pisket gennem den centrale del af Europa og skabt store oversvømmelser og jordskred.

Østrig, Tyskland og Tjekkiet har sat militæret ind for at assistere redningsarbejdet efter regnen, der i nogle områder faldt i rekordmængde. Hundredvis af veje er lukket, og togene står stille.

I Østrig blev en person dræbt og to savnet efter jordskred, der også betød, at hundredvis af borgere måtte forlade deres hjem.

I Tyskland er Donau visse steder gået over sine breder, og flere byer er i fare for at blive oversvømmet.

Tre personer har mistet livet i vandmasserne i Tjekkiet. En mand og en kvinde blev dræbt i Trebenice uden for Prag, da deres hus faldt sammen, og en mand i halvtredserne blev fundet død i floden Upa 150 kilometer nord for hovedstaden.

Blandt flere savnede er to mænd, der lørdag var taget på raftingtur på floden Berounka.

Tjekkiets premierminister, Petr Necas, har erklæret størstedelen af landet i undtagelsestilstand på grund af de store oversvømmelser, der også truer dele af Prags historiske centrum.

Lavtliggende områder er evakueret på grund af oversvømmelser.

- Regeringen har udsendt en undtagelsestilstand for landet, hvilket vil betyde et mere effektivt redningsarbejde, siger Petr Necas, der har indkaldt 1000 soldater til redningsarbejdet.

- Vi vil gøre alt for at beskytte folks liv og helbred, tilføjer han.

Myndighederne i Prag har begrænset den offentlige trafik og planlagt at lukke metroen i byens centrum, hvor vandet fra Moldau-floden har oversvømmet store områder.

En togforbindelse mellem hovedstaden og den østlige del af landet er også afbrudt.

I 2002 blev 17 mennesker dræbt, og tvang tusinder væk fra deres hjem, da der var oversvømmelser i Tjekkiet.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip