Fløj om dansk topniveau: Så kan ingen slå os

I lørdagens brag mod Spanien leverede det danske håndboldlandshold spil af så høj kvalitet, at landstræner Ulrik Wilbek tvivler på, det kan blive bedre.

Flere spillere tror dog på, det kan blive endnu bedre og på, at de kan indfri egne og omgivelsernes forventninger om EM-guld.

- Vi spillede rigtig godt mod Spanien, og spiller vi på det niveau, tror jeg ikke, der er nogen, der kan slå os, siger Lasse Svan Hansen.

Fløjspilleren tror på, at kulissen i Herning kan sikre, at niveauet når nye højder.

- Det var meget tæt på maksimum. Men med den stemning og i den atmosfære skal man ikke udelukke noget, for vi bliver båret igennem, siger han om opbakningen i Herning, hvor 14.000 mennesker støtter danskerne i Boxen.

I første omgang handler det om at løse billet til semifinalen. Det kræver en sejr over Ungarn mandag eller Island på onsdag. Det virker overkommeligt set i lyset af det danske niveau mod Spanien.

Det ligner en finaleweekend, hvor de fire forhåndsfavoritter fra Danmark, Spanien, Kroatien og Frankrig skal fordele medaljerne mellem sig.

Og går danskerne som ventet i semifinalen, venter Frankrig eller Kroatien - medmindre eksempelvis Sverige leverer et mirakel.

- Frankrig er et skræmmende hold, men der er ikke nogen, jeg helst vil undgå. Det handler om at være der på dagen, og er du ikke der på dagen, taber du til hold som Spanien, Frankrig og Kroatien.

- Der er ingen af dem, der er svage, så det er ligegyldigt, hvem det bliver, siger Hans Lindberg.

Fløjkollegaen Lasse Svan Hansen tror på, at danskerne kan gå hele vejen, men også han har et godt øje til Frankrig fra mellemrundens anden gruppe.

- Kroaterne er gode, men jeg synes, Frankrig har set lidt stærkere ud. Det ligner det gamle franske hold, der spiller cool og kun laver de ting, de er gode til. Og gør det konsekvent, siger Lasse Svan Hansen.

Frankrig og Kroatien mødes søndag aften. Taberen af den kamp ligner Danmarks modstander i semifinalen på fredag.

/ritzau/

Dagens Gossip