Fløjkamp om premierminister Camerons job er i fuld gang

Den tidligere konservative London-borgmester Boris Johnson anses for at være en af de sandsynlige kandidater til at overtage premierministerposten efter David Cameron.

Og han er den af de mulige nye kandidater, som har fået mest mediedækning efter folkeafstemningen.

Andre mulige kandidater er den 48-årige justitsminister Michael Gove, som var en nær ven af Cameron, og som med sin tilslutning til brexit tilføjede Cameron et stort nederlag.

Theresa May, som har været indenrigsminister i Storbritannien siden 2010, stod på Camerons side i EU-valgkampen og støttede premierministerens kampagne, for at Storbritannien skulle forblive i EU.

Hun ventes ifølge BBC at erklære sig som kandidat inden for kort tid.

Finansminister George Osborne, som er Camerons nære allierede, er også blevet nævnt som en mulig afløser for premierministeren, men hans stærke støtte til EU har givet ham kritikere i det konservative parti.

Cameron forlader Downing Street i efteråret, og en ny magtkamp er efter folkeafstemningen blevet udløst i London.

Tabloidavisen The Sun skrev i weekenden om en smædekampagne mod Boris Johnson, som er kendt som en atypisk Oxford-uddannet konservativ overklassepolitiker med viltert lyst hår og en ofte spøjs offentlig optræden.

- Konservative, som er loyale over for Camerons fløj, vil stoppe Johnson for enhver pris, og de vil have enhver anden end ham, hedder det i avisen, som siger, at der nu bliver lækket historier og rygter om Johnsons privatliv i forsøgene på at skade ham.

Johnson, som er 52 år, blev borgmester i den britiske hovedstad i 2008 og havde posten frem til denne sommer. Han er tidligere parlamentsmedlem for de konservative.

Han er gift med Marina Wheeler og far til seks børn. Ifølge The Sun har hans politiske rivaler nu fokus på hans turbulente privatliv.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip