Fløjspiller efter OL-billet: Vi skal huske at nyde OL

Skrevet af admin

11/04/2016

Dagens topnyheder

Mavedans og sambarytmer venter de danske håndboldherrer, når de til august drager til Brasilien for at spille om OL-medaljer.

Og selv om medaljerne er en klar målsætning for de danske spillere, så er det også vigtigt, at de husker at være en del af OL-festen og ikke kun sidder på hotellet og snakker om taktik, mener den danske fløjspiller Lasse Svan.

- Det vil være en skam at tage til OL og så ikke nyde oplevelsen også. Det skal vi huske, for det er en del af det, siger han.

Det er ikke første gang, den 32-årige Flensburg-Handewitt-spiller skal til OL. Han var også med, da Danmark for fire år siden spillede den prestigefyldte turnering i London.

- Det er en meget speciel oplevelse at være til OL, som ikke findes lige noget andet sted.

- For mig sidste gang var en del af oplevelsen bare at være med. Det gav mig også noget ekstra energi på banen at vide, at jeg spillede en OL-turnering.

- Så vi skal huske at nyde det, men vi tager derover for at vinde medaljer, siger Lasse Svan.

Danmark kvalificerede sig til OL i weekenden, da holdet vandt sin kvalifikationsgruppe foran Kroatien, Norge og Bahrain. Kroatien er også klar til OL med andenpladsen i gruppen.

Danmark bliver som vinder af gruppen placeret i andet seedningslag, når der om nogle måneder trækkes lod til OL-grupperne.

De danske håndboldherrer er ved de to seneste OL-turneringer gledet ud i kvartfinalen mod henholdsvis Kroatien og Sverige. I begge tilfælde mødte Danmark op til turneringen som forsvarende europamestre.

/ritzau/