Fløjspiller er Pytlicks hemmelige forsvarsvåben

Man siger normalt, at håndboldens fløjspillere helst ikke vil dække op. Mange er mest fokuserede på, hvornår de skal løbe for at få bolden i et kontrastød, og så må de store inde i midten sørge for at dele tæskene ud.

Sådan er Danmarks venstrefløj Maria Fisker ikke. Hun imponerede søndag aften ved at rykke ind på backpladsen i forsvaret og tage pynten af Japans normalt farligste spiller, Shio Fujii, der forblev anonym, da Danmark vandt 29-25.

- Det er fedt at få lov, og jeg er glad for, at Jan Pytlick stoler på, at jeg kan. Jeg synes, det er en kvalitet, jeg har, at jeg kan dække back også, siger Maria Fisker.

- Jeg havde set Fujii på video og havde talt med Jan, så jeg kendte hendes bevægelser. Jeg tænkte, at jeg bare måtte gå ind og gøre mit bedste, og så måtte vi se, om mine ben kunne følge med hendes. Det gik udmærket, lyder det fra Viborg-fløjen.

Hun fik fuld spilletid, fordi den anden venstrefløj, Ann Grete Nørgaard, sad ude med sin hævede ankel pakket forsvarligt ind.

Og mens Fisker altså imponerede i forsvaret, gik det noget mere trægt i angrebet i en kamp, der bestemt ikke var skabt for fløjspillere.

- Det var ligegyldigt, om jeg stod helt nede i hjørnet, så stod min modspiller og kiggede på mig, så jeg kunne ikke få lov til noget som helst. Det var lidt frustrerende, for jeg vil gerne bidrage hele tiden, men jeg vidste ikke, hvad jeg skulle bidrage med, siger hun.

Hun hævder dog, at hun får lige så stor tilfredsstillelse ved at vise sine defensive evner, som ved at score syv mål i den anden ende.

- Jeg vil lige så gerne være en del af forsvaret. Det er så fedt at få lov til at stå dernede og være med til at slå dem i stykker, siger hun og ved udmærket, at det er usædvanligt for en spiller på hendes position.

- Men jeg er også en anderledes fløjspiller, slår Maria Fisker fast.

/ritzau/

Dagens Gossip