Fløjspiller står til fridag i Danmarks VM-premiere

Håndboldkvinderne kommer efter alt at dømme til at klare sig med 15 spillere i stedet for de tilladte 16, når holdet åbner VM mod Japan lørdag aften.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen regner nemlig ikke med at skrive højrefløjen Anne Mette Pedersen på den liste af spillere, han skal aflevere til turneringsledelsen senest klokken ni på kampdagen.

- Indtil videre er tanken, at vi skriver 15 spillere ind, og så giver vi Anne Mette nogle dage til at få løbet nogle baner og få skudt nogle skud.

- Rent fysisk er hun klar, men jeg vil gerne se hende træne en gang eller to mere, så vi ikke står efter to kampe og skal skifte hende ud igen, siger Klavs Bruun Jørgensen efter træningen fredag aften.

Landstræneren vil dog ikke lægge sig helt fast, før dokumentet med kamptruppen er underskrevet. "En mavefornemmelse" kan få ham til at skifte mening, ligesom han også skal have seneste nyt fra holdets fysioterapeut.

Alternativt lurer Klavs Bruun Jørgensen på at skrive Anne Mette Pedersen ind allerede søndag, hvor Danmark møder Tunesien i den på papiret nemmeste kamp i gruppespillet.

- En dag kan være nok. Kampene mod Tunesien og Serbien kan være kampe, hvor vi uden problemer kan give spilletid til de spillere, der ikke er 100 procent. Det ville være fint at få hende med så hurtigt, som muligt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Flere spillere i VM-truppen har været plaget af skader op til turneringen, men landstræneren glæder sig over, at alle trænede med i fuldt omfang i fredagens træning, der var lukket for presse og publikum.

Danmark møder Japan i VM-premieren lørdag aften klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip