Florida stopper dansk NHL-keepers hede stime

13/11/2013

Dagen efter, at Frederik Andersen blev kåret som en af sidste uges bedste spillere, måtte han for første gang forlade NHL-isen som taber af en ishockeykamp.

Den danske målmand i Anaheim var på mål igen for Anaheim, da NHL's for tiden bedste mandskab tabte 2-3 i Florida.

Frederik Andersen fik 25 skud i mod sig og stoppede altså de 22. To af Floridas scoringer kom dog, mens Anaheim var i undertal og Frederik Andersen savnede opbakning.

Anaheim er skadesplaget for tiden, og det har været ventet i de seneste kampe, at holdet ville rende ind i nederlag. Alligevel er holdet stadig førerhold i verdens bedste ishockeyliga med 31 point for 20 kampe.

Svenskeren Viktor Fasth, som Frederik Andersen afløser, er igen skadesfri, men Anaheims ledelse er så tilfreds med danskeren, at Fast er sendt til klubbens udviklingshold for at få spilletid inden han igen kan komme i betragtning til NHL.

I New York styrkede Frans Nielsen sin position på topscorerlisten. Han stod for den målgivende aflevering ved New York Islanders to første scoringer. Holdet vandt hjemme på Long Island med 3-1 over Nashville.

Særligt Frans Nielsens aflevering til holdets store stjerne John Tavares i første periode var en lækkerbisken, som gav målet til 1-0.

Mikkel Bødker scorede sit fjerde sæsonmål, da Phoenix vandt 3-2 efter overtid i Detroit. Danskeren huggede til pucken fra fem-seks meters afstand med kun et halvt minut tilbage af første periode. Det gav Phoenix-føring på 2-1.

Phoenix hænger også på i toppen af NHL efter 20 spillerunder.

Lars Eller og Montreal havde til gengæld ingen succes natten til onsdag. Canadierne tabte med 1-2 hjemme til Tampa Bay fra Florida.