Flot salg giver Ikea tro på bæredygtige investeringer

Skrevet af admin

10/12/2015

Dagens topnyheder

I 2015 har Ikea omsat for 31,9 milliarder euro på verdensplan. Det er en stigning i det totale salg på 11,2 procent fra sidste år.

- Vi har haft et fantastisk år og investeret betydeligt i bæredygtighed, at skabe bedre tilbud og i at være mere tilgængelige, udtaler administrerende direktør i Ikea-koncernen Peter Agnefjäll i en pressemeddelelse.

Væksten er fordelt over de fleste markeder. Især går det godt i Tyskland, hvor årsresultatet viser rekordvækst, ligesom også Sydeuropa oplever en positiv udvikling.

Nordamerika fortsætter ligeledes de gode takter, og Ikeas nyeste marked, Sydkorea, præsterer over forventningerne.

Ifølge Ikea giver væksten koncernen mulighed for at styrke sin kerneforretning i de eksisterende varehuse samt investere i nye måder at møde kunderne på online.

Administrerende direktør Peter Agnefjäll understreger især vigtigheden af de fortsatte investeringer i vedvarende energi og bæredygtige produkter.

- Vores vision er at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker, og vi er fast besluttede på at gøre en positiv forskel for mennesker og vores jord.

- Det er baggrunden for, at vi transformerer vores forretning, så vi kan blive fuldstændig bæredygtige og grunden til, at vi hæver vores stemme i debatten om kritiske emner såsom klimaforandringer, siger han.

På globalt plan udgjorde salget af produkter og løsninger til et mere bæredygtigt liv i hjemmet 1,3 milliarder euro i 2015.

I Ikea Danmark udgjorde salget 6,4 procent af den samlede omsætning, hvilket sikrer Danmark en tredjeplads som det Ikea-land, der sælger flest bæredygtige produkter.

Samtidig med præsentationen af sine samlede resultater for koncernens finansielle år 2015 torsdag morgen offentliggør Ikea Group sin bæredygtighedsrapport på klimakonferencen COP21 i Paris.

/ritzau/