Flot Swansea-comeback var kun ét point værd

10/11/2013

Swansea og manager Michael Laudrup kunne efter fire kampe uden en sejr godt have brugt alle tre point i Premier League-opgøret mod Stoke søndag aften.

Hjemmeholdet førte Swansea også 3-2, men Stoke udlignede på straffespark i overtiden og ødelagde dermed et flot comeback af hjemmeholdet.

Swansea fik nemlig en skidt start efter at have dominerede kampen fuldstændigt. Gæsterne var skarpe, når de fik muligheden og var allerede efter en halv time foran 2-0.

Peter Crouch var oplæggeren til begge Stokes mål, efter at han først betjente Jonathan Walters og siden Stephen Ireland. Det var stort set de to eneste chancer, som Stoke havde i kampen.

Swansea savnede den karantæneramte Michel Vorm i målet og skadede Michu i front. Til gengæld gjorde det ihærdige sommerindkøb Wilfried Bony, hvad han kunne for at få reduceret.

Han misbrugte en stor chance helt alene med keeperen i slutningen af første halvleg, men gjorde skaden god igen, da han efter en times spil scorede til 1-2 med hovedet efter en hjørnesparkskombination.

Swansea fortsatte presset, og Bony kunne have scoret, da han med hælen fik rettet et Nathan Dyer-indlæg af.

Dyer sørgede dog selv for 2-2-udligningen, da han brysttæmmede en løs bold i feltet og helflugtede den i mål.

Og fem minutter før tid lykkedes det så for Bony at bringe hjemmeholdet foran 3-2 på oplæg af den tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey.

Ivorianeren lignede en matchvinder, men dybt inde i overtiden fik Stoke tilkendt et straffespark, efter at Wayne Routledge strejfede bolden med hånden.

Det scorede en anden tidligere Liverpool-spiller på i form af Charlie Adam, og dermed endte kampen uafgjort.

Resultatet betyder, at Swansea på 13.-pladsen holder afstanden til Stoke og nedrykningsstregen på to point.

I næste runde efter landsholdspausen venter endnu en bundklub i form af Fulham.