FLSmidth og Vestas er månedens aktie-raketter

Den hårdt prøvede FLSmidth-aktie har taget revanche i oktober, hvor aktien fredag eftermiddag inden fondsbørsens lukketid ser ud til at blive månedens mest stigende aktie i C20-indekset.

FLSmidth-aktien er næsten steget næsten 15 procent i oktober svarende til en kursgevinst til aktionærerne på godt 1,6 milliarder kroner. Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i oktober, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

Til trods for kursstigningen i oktober handles FLSmidth-aktien stadig på et lavere niveau, end den gjorde ved årsskiftet. Dermed er der ifølge aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen tale om en tiltrængt revanche for den hårdt prøvede aktie.

- Vi står midt i en regnskabssæson, og det er interessant, at månedens vinder er et af de C20-selskaber, der endnu ikke har aflagt regnskab, siger Mikkel Duus-Hansen i en skriftlig kommentar til månedens aktiehandler.

Han hæfter sig desuden ved, at pengetanken Novo A/S på vegne af Novo Nordisk Fonden tidligere på måneden købte op i FLSmidth, og nu ejer over fem procent af aktierne i selskabet.

Dertil kommer, at Lundbeckfonden i september øgede sin ejerandel i FLSmidth til mere end ti procent, hvilket også resulterer i et opadgående pres på FLSmidth-aktiekursen.

Lige efter FLSmidth følger Vestas med en stigning på 14 procent i oktobers handel, og ligesom FLSmidth har Vestas heller ikke aflagt regnskab i den aktuelle regnskabssæson.

Mikkel Duus-Hansen peger i stedet på en overbevisende ordreindgang som forklaring på kursstigningen.

Med et kursfald på 10,4 procent er Jyske Bank det C20-selskab, der er kommet dårligst igennem oktober.

Kursfaldet koster investorerne 3,7 milliarder kroner, og den negative kursudvikling skyldes ifølge Mikkel Duus-Hansen bankens regnskab for tredje kvartal, der både skuffede på indtægtssiden og omkostningssiden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip