FLSmidth skuffer stort i første kvartal

Selskabet holder desuden fast i sine forventninger til helåret med det yderste af neglene til en omsætning i »den lave ende« af 27-30 mia. kroner med henvisning til tilbageholdne kunder, større usikkerhed i markedet og manglende effektivitet.

»Der har i de seneste måneder været stigende markedsusikkerhed og tilbageholdenhed hos kunderne, hvilket forventes at have en negativ indvirkning på ordreindgangen og omsætningen i resten af året, selv om tilbudsaktiviteten fortsat er høj, og serviceaktiviteterne ikke viser tegn på afmatning,« skriver selskabet som baggrund for, at forventningerne nu ligger i den laveste del af intervallet, i sit kvartalsregnskab.

Samlet faldt ordrebeholdningen for koncernen med tre procent til 28.583 mio. kroner i det traditionelt svage første kvartal, og det skyldtes, at FLS fik færre store ordrer, mens tilgangen af de mindre ordrer var stabil. I forhold til første kvartal sidste år faldt ordreindgangen med 22 procent til 5.027 mio. kroner.

»I de seneste kvartaler har det dog været tydeligt, at investeringslysten er for nedadgående, hvilket stiller krav om forsigtighed og nødvendige tilpasninger. Både cement- og mineralindustrien er cykliske af natur, og det vil de fortsætte med at være. FLSmidth har heldigvis øget sine serviceaktiviteter betydeligt i de senere år, hvilket gør det muligt for os at opretholde et fornuftigt forretningsvolumen,” siger den nytiltrådte topchef i FLSmidth, 48-årige Thomas Schulz, der efterfølger den populære Jørgen Huno Rasmussen, der stod i spidsen for selskabet i 10 år.

Dagens Gossip