Flugt til 10.000 kr.: Knallertkører drønede ud over mark

Politiet er landet over i denne uge i gang med en omfattende kontrol af cyklister og knallertkørere, og det går sådan set rigtig godt.

Betjentene tjekker blandt andet om knallerterne kan køre for stærkt, men i Fredericia ville en 17-årig dreng ikke have testet sin knallert på politiets rullefelt.

En motorcykelbetjent forsøgte at standse ham på Vestre Ringvej i Fredericia, men knallertkøreren flygtede i stedet, og det bliver en dyr omgang.

- De fleste standser jo som de skal, men den 17-årige fortsatte, og vi havde blandt andet et par politibiler efter ham. Han valgte at stikke af ind over en mark, og flugten endte først da han kørte i en grøft på den anden side af marken og væltede, siger Kenneth Benfeldt, der er operativ leder hos Færdselsafdelingen ved Sydøstjyllands Politi, til Dagens.dk.

Det viste sig, at knallerten kunne køre for stærkt, og det er en forseelse til 1.500 kroner.

Men på grund af flugten risikerer den 17-årige dreng nu i stedet at stå med en regning på over 10.000 kroner.

- Han lavede jo en stribe færdselsunoder under flugten, så ud over at blive noteret for at flygte fra os, så kørte han blandt andet på fortovet, gav ikke tegn, kørte i venstre side af vejen og begik andre forseelser. Samlet løber det op i ikke under 10.000 kroner, så det er mange penge, siger Kenneth Benfeldt.

Men drengen bliver ikke kun straffet økonomisk.

- Det her betyder samtidig også, at han får udskudt retten til at tage kørekrot når han bliver 18 år med seks måneder, så det er heller ikke rart, siger Kenneth Benfeldt til Dagens.dk.

Sydøstjyllands Politi har mandag og tirsdag gennemført kontrolaktioner i Fredericia, Christiansfeld, Kolding og Horsens, og der er samlet skrevet 130 sager.

43 ulovlige knallert er blevet taget, og af dem er fire blevet beslaglagt fordi der var tale om gentagelsestilfælde.

Syv knallertkørere havde for meget alkohol i blodet.

- Det er selvfølgelig for mange, men jeg vil gerne fremhæve det positive i, at to ud af tre af knallerterne faktisk var lovlige. Det er en positiv tendens at stadig flere unge kører lovligt rundt på knallerter, og det er bestemt glædeligt, siger færdselschefen hos Sydøstjyllands Politi.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip