Flugtfange begik røveri og kørte ræs i baghave

Det gik vildt for sig, da en indsat sidste år var stukket af fra Statsfængslet i Vridsløse, har Retten i Svendborg torsdag slået fast.

En aften i december begik han først røveri mod SuperBrugsen i Kværndrup og fik næsten 100.000 kroner med sig.

Desuden havde han stjålet en bil, som han om natten brugte til at køre ræs i nær Birkum ved Odense.

I selskab med en prostitueret og påvirket af stoffer fræsede han til sidst ind i en baghave og ramte flere træer.

En meget opskræmt kvinde alarmerede politiet om chaufføren, som af og til stod ud og råbte op og fægtede med arme og ben.

Og da betjente fik fat i manden, der gemte sig i noget buskads, brugte han en anden mands navn. Men en af betjentene mente at kunne genkende ham og rev hans paryk af.

Anklagemyndighedens beskrivelse af Brian Bo Larsens optræden har en domsmandsret i Svendborg nikket til og har fastsat en straf på fængsel i tre år og seks måneder.

Han har på stedet anket til Østre Landsret, oplyses det i retten.

Tidligere er Larsen af pressen blevet kaldt flugtkonge, og det skyldes, at det flere gange er lykkedes for ham at slippe ud af fængsler.

Da han i december sidste år stak af, var han i færd med at afsone en dom på fængsel i syv år for røverier.

Metoden var nærmest old school. Han savede først tremmerne over, og derefter brugte han to rebstiger til den videre tur ud i friheden.

Mest spektakulær var nok hans flugt i 1995, hvor han og en række andre kom ud, da en gummiged bragede ind i fængslets ringmur og slog et stort hul i muren.

I torsdagens dom indgår som nævnt et groft røveri mod SuperBrugsen i Kværndrup.

Han brugte et oversavet jagtgevær og truede både en mand og en kvinde. Førstnævnte ville blive skudt, hvis han ikke gjorde, som der blev forlangt, fremgår det af anklageskriftets beskrivelse.

/ritzau/

Dagens Gossip