Fly fra Bahrain styrter ned i Saudi-Arabien

Skrevet af admin

30/12/2015

Mest læste i dag

Et F-16 fly fra Bahrain er onsdag styrtet ned i Saudi-Arabien nær grænsen til Yemen. Det oplyser talsmænd for en koalition, der under saudiarabisk ledelse bekæmper shiamuslimske houthi-oprørere i Yemen med blandt andet daglige luftangreb.

- Flystyrtet skyldes en teknisk fejl, siger alliancen i en erklæring til det statslige saudiarabiske nyhedsbureau.

Piloten overlevede styrtet, der skete i Jizan-regionen, hedder det.

Bahrain har i ni måneder deltaget i bombardementerne af houthi-oprørerne, som støttes af Iran. Foruden Bahrain består alliancen af især Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Bahrain meldte for få dage siden tre af sine soldater dræbt.

Koalitionsstyrkerne generobrede i juli havnebyen Aden fra houthierne, som overtog kontrollen med hovedstaden, Sanaa, i september 2014 uden særlig modstand, hvorefter den shiamuslimske milits fortsatte med at udvide sit territorium.

Saudiarabiske kampfly har ført an i en bombekampagne, der blev sat i gang i marts for at fortrænge houthierne og genindsætte præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Næsten 6000 mennesker er blevet dræbt i krigen mellem den arabisk-ledede koalition og den iransk-allierede houthi-gruppe.

Saudi-Arabien og dets allierede anser houthi-oprørerne for at være Irans forlængede arm i den arabiske verden. Det afvises både af houthi-oprørerne og Iran.

Kuwait har netop besluttet at sende soldater til nabolandet Saudi-Arabien for at hjælpe med at beskytte landets grænse mod angreb fra oprørsbevægelsen i Yemen, skriver den kuwaitiske avis al-Qabas.

Kuwait har været tilbageholdende med at sende landstyrker til konflikten, hvor et stort antal soldater fra De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Saudi-Arabien er blevet dræbt.

Forhandlinger i FN-regi om en våbenhvile i Yemen er brudt sammen flere gange, men fortsætter i januar.

/ritzau/AFP