Fly-mysterium: FBI mødes med malaysisk minister

FBI har sendt et hold agenter og tekniske eksperter til Asien for at hjælpe med undersøgelserne af det forsvundne Malaysia Airlines-fly og for at mødes med Malaysias transportminister, Hishamuddin Hussein.

Hussein bekræfter under et pressemøde, at han har mødtes med et FBI-hold, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Derudover siger transportministeren, at hele passagerlisten er ved at blive undersøgt, og at myndighederne blandt andet er ved at undersøge, om der er en mulig terrorforbindelse.

Der er flere amerikanere om bord på Boeing-flyet, der forsvandt fredag aften. Det "giver os adgang" til sagen, siger en amerikansk embedsmand til Los Angeles Times.

- Men indtil videre er det, der er sket, et mysterium.

CNN skriver, at FBI opholder sig på den amerikanske ambassade i Kuala Lumpur, hvor den seneste udvikling bliver fulgt nøje.

- Vi er klar til at hjælpe, hvis der er behov, siger en talsperson fra FBI ifølge CNN.

Malaysias myndigheder efterforsker i øjeblikket identiteten på yderligere to passagerer på det forsvundne fly fra Malaysia Airlines foruden de to personer, der har rejst på stjålne pas.

En amerikansk embedsmand inden for terrorbekæmpelse siger til Los Angeles Times, at stjålne pas ikke er ensbetydende med, at der er foregået et terrorangreb. Der er "intet bevis" for terrorisme indtil videre, hedder det.

Kilden forklarer, at FBI-holdet hjælper med at gennemgå videoovervågninger fra Kuala Lumpurs lufthavn og undersøger, om der er et match med medlemmer af terrorgrupper.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip