Fly-problemer hos Norwegian: Aflyser igen

Endnu et problem er dukket op hos det norske lavprisflyselskab Norwegian, der kæmper med tekniske vanskeligheder hos Boeings nye flytype Dreamliner, også kendt som 787'eren.

Søndag måtte selskabet aflyse en tur til Bangkok fra Oslo med et af de nye fly, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vi har siden i lørdags haft et problem med det elektriske system i en af vores Dreamlinere, siger flyselskabets talsmand Lasse Sandaker-Nielsen til AFP.

Ifølge talsmanden var flyet ikke i stand til at optage den nødvendige mængde elektricitet, hvorfor flyet og dets passagerer måtte blive på jorden.

Efter at have ventet i mere end et døgns tid blev passagerne overført til lufthavnen i Stockholm, hvor de i stedet fløj til Thailand med et chartret fly.

- Den slags tekniske fejl plejer at ske med nye fly. Det så vi også med Airbus 380'eren, der havde flere forskellige begyndervanskeligheder, siger Lasse Sandaker-Nielsen med henvisning til det store, europæiske passagerfly.

I sidste uge måtte to af Norwegians Dreamlinere aflyse ture til henholdsvis Bangkok og New York og blive i Arlanda Lufthavn ved Stockholm.

Flere end 600 passagerer blev berørt, da et af Norwegians to nye fly skulle til New York. Flyselskabet måtte sende passagererne på hotel, og først efter 25 timers forsinkelse kom passagererne af sted i et chartret fly.

Onsdag morgen var den gal igen, da Norwegian altså måtte opgive at sende en Dreamliner til Bangkok. Passagererne kom af sted på et chartret med et halvt døgn forsinkelse.

- Vi har haft passagererne - både i Stockholm og New York - på hotel samt sørget for mad og drikke. Vi lever op til de internationale krav, siger Norwegians svenske pressechef Åsa Larsson til Standby.

Norwegian har foreløbig modtaget to af de otte bestilte 787'ere, den tredje kommer næste måned, mens Boeing næste år leverer yderligere fire af slagsen.

Dreamliner-modellen har generelt været lidt af et mareridt for Boeing. 7. januar begyndte et helt nyt, parkeret Dreamliner-fly at brænde i lufthavnen i Boston.

16. januar fik alle Dreamlinere startforbud i USA og Japan, efter at et af flyene måtte sikkerhedslande i Japan på grund af røgudvikling om bord.

Dagen efter fik Dreamlineren også startforbud i Europa og Asien. Problemerne blev lokaliseret til en kortslutning i lithium-batterierne.

Da de blev skiftet ud med en ny batteritype, blev startforbuddene ophævet i slutningen af april.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip