Fly-strejke forhindret i 11. time

Rejsende til og fra danske lufthavne med Norwegian behøver ikke at ændre deres rejseplaner onsdag.

Natten til onsdag accepterede kabinepersonalet og ledelsen et mæglingsforslag, og dermed kommer samtlige fly i luften onsdag.

Men det holdt hårdt. Tidsfristen for forhandlingerne udløb ved midnatstid, så samtalerne gik i overtid, og først kort før klokken tre blev det meddelt, at aftalen var på plads og strejken afværget.

Norwegian er det næststørste luftfartsselskab herhjemme efter SAS. Siden juni har kabinepersonalet forsøgt at få ledelsen til at acceptere kravene om bedre løn- og arbejdsforhold.

- Norwegians ledelse og Norwegian Kabineforening er blevet enige om overenskomsten for 2012. Flyprogrammet onsdag vil dermed være som normalt, oplyser selskabet.

Kabinepersonalet har blandt andet fået opfyldt kravet om garantier for fast ansættelse. Arbejdsgiveren har desuden accepteret, at de kabineansatte får samme lønstigninger som piloterne fik tidligere i år.

- Det betyder, at alle ansattes job nu er garanteret. Vi har også givet selskabet den fleksibilitet, som det har behov for i forbindelse med etablering af nye baser i udlandet, siger kabinepersonalets leder Marti Lindén.

Såfremt parterne ikke var blevet enige, ville 836 af flyselskabets 1200 organiserede kabineansatte have nedlagt arbejdet.

Norwegian, der i alt har 2500 ansatte og 64 fly, fløj sidste år med 16 millioner passagerer.

 

Dagens Gossip