Flybesætning havde promille i Oslo før Kreta-flyvning

Skrevet af admin

08/08/2015

Mest læste i dag

En pilot, en styrmand og to stewardesser blev tidligt lørdag stoppet med promille på et charterfly, som skulle til Kreta fra Oslos lufthavn Gardermoen, skriver NTB.

- Besætningen på fire personer er fra et ikke-nordisk flyselskab, og de blev standset med en promille på over 0,2, siger operationsleder Thorleif Skovereng til NTB.

Flybesætningen blev stoppet under en rutinekontrol i lufthavnen klokken 5.15 lørdag morgen.

- Alle fire er nu hos politiet i Lillestrøm, og der er sikret blodprøver. Det var kaptajnen, styrmanden og to stewardesser, som havde promille.

Politiet vil ikke sige, hvilket flyselskab, som det drejer sig om, ligesom det ikke oplyser, hvor flyet skulle hen.

Men avisen VG skriver, at sagen drejer sig om charterfly med over 100 passagerer, som skulle til Chania på Kreta.

En flypassager, Erling Langeland, siger, at besætningen var i flyet, da der pludselig holdt en politibil uden for, hvorefter besætningen blev hentet og kørt væk.

- Vi er glade for, at der bliver taget kontrolprøver, og at besætningen ikke få lov til at flyve, hvis den er påvirket.

Ifølge VG var det Letlands største rejseselskab, Air Baltic, som stod for flyvningen på vegne af rejsebureauet Star Tour.

Ifølge Langeland hævdede flybesætningen, at det var sygdom, som standsede flyvningen.

- Personalet ved gaten oplyste, at besætningen var blevet ramt af sygdom og ikke var i stand til at flyve. Flyvningen blev annulleret. Men en repræsentant fra Air Baltic kom og gav os madboner og oplyste, at en ny besætning var på vej, siger Langeland til VG.

/ritzau/NTB