Flybilletter bliver markant billigere næste år, mener eksperter

I forvejen er priserne på flybilletter faldet drastisk i år. Næste år ser dog ud til at blive et endnu større slaraffenland for de rejselystne.

Det vurderer flere eksperter ifølge TV2

I 2015 faldt priserne på billetter omkring 10 procent, ifølge direktøren Ole Stouby hos Travelmarket.

- Og priserne vil falde mellem 10 og 15 procent yderligere næste år, siger Ole Stouby til TV 2.

De lavere priser skyldes blandt andet faldende brændstofpriser og hårdere konkurrence mellem flyselskaberne, der aldrig har haft lavere omkostninger. I år har man eksempelvis kunnet få en flybillet tur/retur til New York for mellem 2000 og 2200 kroner, hvis rejsetidspunkterne har været fleksible. Denne type billetter ventes ifølge Ole Stouby at falde til mellem 1800 og 2000 kroner.

Man vil ligeledes kunne komme til stort set alle europæiske storbyer og hjem igen for under 1000 kroner. Igen, hvis man er fleksibel med afrejsetidspunkter.

Læs også: Danmarks sidste fem posthuse kan snart forsvinde

- Konkurrencen på kort- og mellemdistancer bliver skærpet yderligere. Ryanair i København ekspanderer, og antallet af nye sæder bliver noget højere end det, vi har været vant til. De vil forbedre balancen til passagerernes fordel, da flere sæder normalt giver lavere priser, siger Jacob Pedersen, der er luftfartsanalytiker i Sydbank.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip