To flygtede aber er endeligt gået i fælden

Skrevet af admin

13/04/2016

Mest læste i dag

To af de fire berberaber, der i fire dage har været undsluppet fra Munkholm Zoo, er onsdag blevet indfanget. Det fortæller Zoo-direktør Benny Johansen.

- Jeg er hammerglad. Men på en skala fra et til ti er det stadig nok kun en femmer, for vi mangler jo stadig to af aberne. Vi trængte nok til en succeshistorie, og det har vi fået nu, siger Benny Johansen.

Den ene abe gik i en større fælde, mens den anden blev fanget i en mindre rævefælde. To aber er dog stadig på flugt.

- Den ene er nede i Balle By og hopper rundt i træerne, mens den anden sidder oppe på en gammel gård.

- Den ene af de to aber, vi har fanget, sidder nu inde i et trådbur i det store bur. Så nu håber vi, at den kalder de andre ned i buret, så vi får dem også, siger Benny Johansen.

Aberne undslap lørdag morgen. De slap ud af deres bur ved at pille hul i en rådden træplade bagest i buret.

Siden da har aberne været på fri fod, hvor de har opholdt sig i en lund i nærheden af Munkholm Zoo, byen Balle samt omkring en gård.

Munkholm Zoo har haft en dyrlæge ude, der har ligget på lur for at skyde aberne med bedøvelsespile. Det viste sig dog ikke at lykkes. Derfor byggede man et stort bur fyldt med bananer, æbler, vindruer og jordbær.

- Søde frugter er et godt lokkemiddel. Vi lægger en masse gode ting derind og håber, at vi kan lokke dem ind. Så laver vi en låge, som vi kan få til at klappe i, sagde zoo-direktøren tirsdag.

Det trick faldt den ene af de fire aber på springtur altså for.

Det er ikke længere siden end slutningen af januar, at en berberabe undslap fra Blåvand Zoo ved Esbjerg. Den flygtede fra sit bur efter at have været oppe at slås med nogle hanaber om nogle hunaber.

Den undslupne abe blev eftersøgt intenst, men først godt og vel en måned senere blev den fundet død en kilometer fra den zoologiske have, formentlig kørt over af en bil.

Også i efteråret 2013 slap en abe ud af sit bur i Blåvand. Dengang kom aben dog hjem igen i god behold.

/ritzau/