Flygtede fra myndighederne: Nu er mand anholdt for at gøre sin 10-årige steddatter gravid

Der er ifølge CNN sket et gennembrud i sagen om en 10-årig pige fra det sydamerikanske land Paraguay, som er gravid efter at være blevet voldtaget af sin egen stedfar.

Den 42-årige mand, Benitez Gilberto Zarate, var flygtet fra myndighederne efter beskyldningerne mod ham. Men lørdag lykkedes det for politiet at finde frem til Zarate, som nu er anholdt.

Benitez Gilberto Zarate nægter ifølge lokale medier sig skyldig i voldtægten, og han kræver en DNA-test af det ufødte barn.

Læs også: 10-årig pige nægtet abort efter hun blev voldtaget af familiemedlem

Abort er ulovligt i Paraguay, med mindre moderens liv er i fare, og den unge pige er derfor tvunget til at gennemføre graviditeten. 

Amnesty International er gået ind i sagen, og organisationen forsøger nu at presse landets myndigheder til at tillade en abort i dette tilfælde.

Ønsket er indtil videre blevet afvist, da intet indikerer, at den unavngivne pige er i livsfare. Hun er nu fem måneder henne i sin graviditet, som lægerne opdagede, da hun kom på hospitalet for mavesmerter. 

Pigens mor er ligeledes blevet anholdt, fordi hun ikke greb ind og forhindrede voldtægten.

Ifølge en rapport fra FN fra 2013 sker det hvert år for to millioner piger under 14 år i verdens ulande, at de gennemfører en graviditet. 

Dagens Gossip